Oferujemy Państwu świeże, smaczne jaja i proszek jajeczny po atrakcyjnych cenach. Gwarantujemy uprzejmą i fachową obsługę. Obsługujemy klientów hurtowych i indywidualnych głównie na terenie Warszawy i województwa mazowieckiego. Oferowane przez nas jaja pochodzą ze sprawdzonych ferm krajowych. Naszym klientom oferujemy jaja we wszystkich kategoriach wagowych, w rożnych opakowaniach. Stale wzbogacamy naszą ofertę, dostosowując się do potrzeb odbiorców.
Nasze produkty
Jaja
  L.p.   |   Nazwa produktu   |   Waga   |   Rodzaj opakowania   |
  1.   |   Jaja świeże kl. XL   |   73-75g   |   10 i 6 szt.   |
  2.   |   Jaja świeże kl. L   |   63-73g   |   10 i 6 szt.   |
  3.   |   Jaja świeże kl. M   |   53-63g   |   10 i 6 szt.   |
  4.   |   Jaja świeże kl. S   |   do 53g   |   10 i 6 szt.   |
  5.   |   Jaja świeże ściółkowe „2”   |   53-63g   |   10 szt.   |
  6.   |   Jaja świeże „1” wolno wybiegowe - „szczęśliwa kurka”   |   >53g   |   10 szt.   |
Jaja świeże EXTRA (>75g) - pakowane po 20 szt. | 53-63g |
Jaja świeże dezynfekowane UV-C, kl. M | 53-63g |
Jaja świeże dezynfekowane UV-C, kl. L | 63-73g |
Proszek jajeczny
Proszek jajeczny (zwany także jajkiem w proszku lub suszem jajecznym) to wysokiej jakości produkt o wszechstronnym zastosowaniu w przemyśle gastronominczym. Czym wyróżnia się oferowany przez nas proszek? Ma wysoką wartość odżywczą, m.in. dzięki zawartości witamin, minerałów, protein, lipidów i aminokwasów. Produkt pozyskiwany jest wyłącznie z jaj świeżych. Jest niskobiałkowy i dietetyczny.Zastosowanie
Przemysł piekarski, cukierniczy, makaroniarski, garmażeryjny, mięsny, farmaceutyczny. Ogromną zaletą proszku jajecznego jest m.in. możliwość łączenia go z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi, a także bardzo dobra rozpuszczalność i zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalności jaj kurzych. Jajko w proszku jest wygodne w użyciu i przechowaniu. Susz żółtkowy solony dodaje się do wyrobu majonezu.
Certyfikat
Proszek jajeczny oferowany przez naszą firmę jest produkowany zgodnie z obowiązującym prawem europejskim, dot. produktów przeznaczonych na rynek Wspólnoty. Na Państwa życzenie przedstawiamy niezbędne certyfikaty świadczące o jakości i wartości proszku.
Przechowywanie
Należy przechowywać w czystych, chłodnych i suchych pomieszczeniach (bez pleśni oraz zapachów obcych), w temp. od 5 do 25 stopni C. Produkt powinien być transportowany w suchym i czystym pojeździe w dozwolonej temperaturze.