Oferujemy Państwu świeże, smaczne jaja i proszek jajeczny po atrakcyjnych cenach. Gwarantujemy uprzejmą i fachową obsługę. Obsługujemy klientów hurtowych i indywidualnych głównie na terenie Warszawy i województwa mazowieckiego. Oferowane przez nas jaja pochodzą ze sprawdzonych ferm krajowych. Naszym klientom oferujemy jaja we wszystkich kategoriach wagowych, w rożnych opakowaniach. Stale wzbogacamy naszą ofertę, dostosowując się do potrzeb odbiorców.

Nasze produkty

Jaja

  L.p.     Nazwa produktu     Waga     Rodzaj opakowania  
  1.     Jaja świeże kl. XL     73-75g     10 i 6 szt.  
  2.     Jaja świeże kl. L     63-73g     10 i 6 szt.  
  3.     Jaja świeże kl. M     53-63g     10 i 6 szt.  
  4.     Jaja świeże kl. S     do 53g     10 i 6 szt.  
  5.     Jaja świeże ściółkowe „2”     53-63g     10 szt.  
  6.     Jaja świeże „1” wolno wybiegowe - „szczęśliwa kurka”     >53g     10 szt.  

Jaja świeże EXTRA (>75g) - pakowane po 20 szt. 53-63g
Jaja świeże dezynfekowane UV-C, kl. M 53-63g
Jaja świeże dezynfekowane UV-C, kl. L63-73g

Proszek jajeczny

Proszek jajeczny (zwany także jajkiem w proszku lub suszem jajecznym) to wysokiej jakości produkt o wszechstronnym zastosowaniu w przemyśle gastronominczym. Czym wyróżnia się oferowany przez nas proszek? Ma wysoką wartość odżywczą, m.in. dzięki zawartości witamin, minerałów, protein, lipidów i aminokwasów. Produkt pozyskiwany jest wyłącznie z jaj świeżych. Jest niskobiałkowy i dietetyczny.

Zastosowanie
Przemysł piekarski, cukierniczy, makaroniarski, garmażeryjny, mięsny, farmaceutyczny. Ogromną zaletą proszku jajecznego jest m.in. możliwość łączenia go z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi, a także bardzo dobra rozpuszczalność i zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalności jaj kurzych. Jajko w proszku jest wygodne w użyciu i przechowaniu. Susz żółtkowy solony dodaje się do wyrobu majonezu.

Certyfikat
Proszek jajeczny oferowany przez naszą firmę jest produkowany zgodnie z obowiązującym prawem europejskim, dot. produktów przeznaczonych na rynek Wspólnoty. Na Państwa życzenie przedstawiamy niezbędne certyfikaty świadczące o jakości i wartości proszku.

Przechowywanie
Należy przechowywać w czystych, chłodnych i suchych pomieszczeniach (bez pleśni oraz zapachów obcych), w temp. od 5 do 25 stopni C. Produkt powinien być transportowany w suchym i czystym pojeździe w dozwolonej temperaturze.