Wstecz




Wartości odżywcze jajek
  Składnik     Zawartość w 100[g]  
Wartość energetyczna  143 kcal  
Białko12,6g
Tłuszcz ogółem9,9g
Kwasy tłuszczowe nasycone3,1g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone3,8g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone1,4g
Kwasy tłuszczowe omega-374mg
Kwasy tłuszczowe omega-61148mg
Węglowodany0,8g
Błonnik pokarmowy0g
Witamina A487I.U.
Witamina D35I.U.
Witamina E1mg
Witamina K0,3µg
Witamina C0g
Witamina B10,1mg
Witamina B20,5mg
Witamina B3 (PP)0,1mg
Witamina B60,1mg
Kwas foliowy47µg
Witamina B121,3µg
Kwas pantotenowy1,4mg
Wapń53mg
Żelazo1,8mg
Magnez12mg
Fosfor191mg
Potas134mg
Sód140mg
Cynk1,1mg
Miedź0,1mg
Selen31,7µg
Cholesterol423mg